Toevoegingen

Mediation met een toevoeging

U kunt bij mij terecht voor mediation met een toevoeging. Dat wil zeggen dat u van overheidswege financieel gesteund wordt om in mediation te gaan. Om in aanmerking te komen voor een toevoeging dient u te voldoen aan tal van voorwaarden en eisen. De belangrijkste hiervan vindt u op deze pagina.

  • Een toevoeging kunt u zelf aanvragen bij het Juridisch Loket in uw gemeente. Vergeet dan niet om mijn naam of de naam van mijn bedrijf te noemen. Dan krijgt u mij toegewezen en ontvang ik bericht van het Juridisch Loket.
  • Daarnaast kan de toevoeging voor u door mij worden aangevraagd of door een rechter worden toegewezen.
  • In geval de rechter u ‘verplicht‘ tot mediation, dan zal deze, in veel gevallen, een toevoeging toekennen of uw rechtbijstandsverzekering voorziet u in de kosten.

Bij een toevoeging dient u rekening te houden met de eigen bijdrage die u dient te betalen. Deze bent u altijd verplicht om te voldoen, ook in geval u bij nader inzien afziet van de mediation.

  • Als u van een advocaat of een mediator alleen een eenvoudig advies nodig hebt, dan noemen we dit een Lichte Advies Toevoeging (LAT). Hiervoor gelden afwijkende eigen bijdragen.

Jaarlijks stelt de Raad voor Rechtsbijstand nieuwe normen/criteria op waaraan u dient te voldoen om in aanmerking te komen voor rechtsbijstand. Soms zijn uw omstandigheden zodanig gewijzigd dat u over onvoldoende financiële beschikt, u kunt dan vragen om een wijzing in het peiljaar. De normen en overige informatie voor 2015 vindt u door op het logo van de Raad voor Rechtsbijstand te klikken.

 

Klik hier voor meer informatie

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinCheck Our Feed