+31621203655 info@concies.nl

Arbeidsmediator & Familiemediator

 Toevoegingen

Mediation met een toevoeging

U kunt bij mij niet meer terecht voor mediation met een toevoeging. Dat wil zeggen dat u bij mij niet langer van overheidswege financieel gesteund kunt worden om in mediation te gaan. Indien u normaliter wel voor een toevoeging in aanmerking komt, maar u wilt toch gebruikmaken van mijn diensten, dan bied ik u -naast een toeslagvrije betalingsregeling- korting op het basistarief (maximaal 25% van het basistarief voor mediation).

Om in aanmerking te komen voor een toevoeging dient u te voldoen aan tal van voorwaarden en eisen, en een andere mediator te zoeken. De belangrijkste voorwaarden en eisen voor het verkrijgen van een toevoeging zijn:

  • Een toevoeging kunt u zelf aanvragen bij het Juridisch Loket in uw gemeente. Vergeet dan niet om mijn naam of de naam van mijn bedrijf te noemen. Dan krijgt u mij toegewezen en ontvang ik bericht van het Juridisch Loket.
  • Daarnaast kan de toevoeging voor u door mij worden aangevraagd of door een rechter worden toegewezen.
  • In geval de rechter u ‘verplicht‘ tot mediation, dan zal deze, in veel gevallen, een toevoeging toekennen of uw rechtbijstandsverzekering voorziet u in de kosten.

Bij een toevoeging dient u rekening te houden met de eigen bijdrage die u dient te betalen. Deze bent u altijd verplicht om te voldoen, ook in geval u bij nader inzien afziet van de mediation.

  • Als u van een advocaat of een mediator alleen een eenvoudig advies nodig hebt, dan noemen we dit een Lichte Advies Toevoeging (LAT). Hiervoor gelden afwijkende eigen bijdragen.

Jaarlijks stelt de Raad voor Rechtsbijstand nieuwe normen/criteria op waaraan u dient te voldoen om in aanmerking te komen voor rechtsbijstand. Soms zijn uw omstandigheden zodanig gewijzigd dat u over onvoldoende financiële beschikt, u kunt dan vragen om een wijzing in het peiljaar. De normen en overige informatie voor 2015 vindt u door op het logo van de Raad voor Rechtsbijstand te klikken.

Wilt u meer weten? Stuur dan een bericht.

7 + 5 =

Visit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On Linkedin